• Laagste prijs garantie
  • Gratis thuisbezorgd
  • Meer dan 250.000 tevreden klanten

Kinderfiets 12 inch?

Deze fietsen zijn geschikt voor kinderen van 3-4 jaar oud. Heeft uw kind kledingmaat tot 98? Dan is 12 inch de juiste fietsmaat. Dit is een richtlijn en geen officiële fietsmaat. Het is afhankelijk van de lengte van uw kind. De 12 inch fiets is geschikt voor kinderen tot 100 cm groot. Is uw kind langer dan 100 cm? Dan raden wij u aan om voor een grotere fiets te kiezen. Alle kinderfietsen binnen deze inch-maat zijn voorzien van zijwieltjes (voor de veiligheid van uw kind). Indien uw kind er klaar voor is kunnen deze eraf gehaald worden. Heeft uw kind een andere kledingmaat, is ouder dan 4 jaar of is groter dan 100 cm? Klik dan hier voor een overzicht van alle maten en de daarbijhorende inches (framematen).  

Tips voor het kiezen van de juiste kinderfiets

We hebben kinderfietsen in alle kleuren en maten, zodat er voor iedereen iets leuks tussen zit. Bent u opzoek naar een schattige meisjesfiets of juist naar een stoere jongensfiets? Kijk dan in ons assortiment van de kinderfietsen 12 inch. Als u de fiets - ma t/m vr - voor 12 uur bestelt, heeft u hem (in 95 procent van de gevallen) de volgende werkdag in huis.

Enkele goede tips:

1). Beter iets te klein dan iets te groot. Indien de fiets te groot is kan de kleine niet (goed) fietsen. Het maakt het fietsen moeilijker en kan slechte gevoelens inzake leren fietsen creeren. Het proces leren fietsen wordt hiermee vermoeilijkt.
2). Koop altijd een fiets met zijwieltjes. Deze worden bij ons standaard meegeleverd.
3). Kies een leuke fiets maar ook een praktische kinderfiets

1 | 2 |  Volgende
Max 12 Rood 12
136,00 115,00
Max 12 Blauw 12
136,00 115,00
Max 12 Groen 12
136,00 115,00
1 | 2 |  Volgende

Wat kan ik van FietsenExpert verwachten?

Bij FietsenExpert.nl vindt u een uitgebreid assortiment aan fietsen. Bekijk al onze 97+ verschillende kinderfietsen 12 inch framemaat. Totaal meer dan 1000+ fietsen in ons assortiment. Wat u van ons kunt verwachten is:

- Snelle levering van alle fietsen (24-48 uur). Voor 12 uur besteld is in 95% van de gevallen morgen in huis
- Achteraf betalen wanneer het u uit komt
- Vriendelijke klantenservice voor al uw vragen (ma t/m vr)
- Garantie: 1 jaar
- Laagste prijs garantie 

Wat is de mooiste kleur 12 inch kinderfiets?

Uit onze collectie hebben wij de afgelopen jaren meer dan 250.000 fietsen verkocht. De meest verkochte kleuren hebben wij samengesteld in onderstaand lijstje met de top 5 meest verkochte kleuren 12 inch fietsen:

1). Roze kinderfiets 12 inch framemaat
2). Blauwe 12 inch kinderfiets
3). Witte kinderfiets 12 inch
4). Zwarte kinderfiets maat 12 inch - 3-4 jaar
5). Kinderfiets paars 12 inch

Op nummer 6 staat de Oranje 12 inch fiets

Wanneer is het tijd om te fietsen zonder zijwieltjes?

Uw kind moet vooral gemotioveerd zijn (wellicht het belangrijkste). Hij of zij moet motorish er klaar voor zijn (vanzelf, makkelijk en fijn bewegen). Ook belangrijk is de juiste fiets: kan uw kind goed bij de trappers en kan bij de grond (bij afstappen van trappers > gemakkelijk voeten op de grond zetten). Ook voldoende kracht is een issue. Hij of zij moet de trappers gemakkelijk en snel genoeg kunnen draaien. Verder is het van belang dat u uw kind goed steund (helpt) in het proces en vooral geduld heeft. Soms gaat het in 1x poging en soms duurt het maanden voordat een kind na meerdere pogingen er in slaagd en voldoende vertrouwen heeft om zonde zijwieltjes te fietsen. Een andere goede tip voorafgaand aan dit proces is het fietsen (lopen) op een loopfiets. Hiermee leert het kind al zijn evenwicht bewaren en kan het leren fietsen (met zonder) zijwieltjes versnellen.