• Laagste prijs garantie
  • Gratis thuisbezorgd
  • Meer dan 250.000 tevreden klanten
Top 10 redenen waarom jij moet gaan fietsen

 

Wij zijn er stellig van overtuigd dat de fiets één van de allerbeste vervoersmiddelen is. Om je dit te bewijzen, hebben we hier 10 goede redenen verzameld. Dit in de hoop dat al deze redenen jou ook zullen verrassen om in de nabije toekomst op de fiets te stappen.

1 Het is goed voor je conditie

 

Fietsen houdt je fit! Want door een uurtje met een snelheid van 20 tot 25 km/u te fietsen, verbruikt je lichaam maar liefst 500 calorieën. Vooral jouw benen en billen zijn daarbij blij met de training die ze ontvangen. Maar ook het algemeen welzijn van je lichaam plus jouw uithoudingsvermogen worden door te gaan fietsen vergroot. Dus als je elke dag weer naar je werk of school fietst, dan kun je de rest van jouw sportprogramma al bijna achterwege laten!

2 Het maakt je onafhankelijk

 

Moet je wachten op de bus? Wordt je lichtelijk verpletterd in de tram? Deze ongemakken behoren dankzij het gebruik van een fiets snel tot het verleden! Want met de fiets ben jij volledig onafhankelijk van deze dagelijkse problemen. Met de juiste regenkleding ben je zelfs niet van het weer afhankelijk.

3 Je hoeft niet meer te wachten

 

Het wachten op een bus of zo is voorbij! En zelfs de vervelende files kunnen op de fiets dapper omzeild worden. Want er is waarschijnlijk geen wendbaarder voertuig om jezelf door het drukke stadsverkeer te verplaatsen. Dus terwijl anderen gek van de files worden, spring jij gewoon op jouw fiets en baan je een weg door de drukte. Zelfs een vrijwillige omweg of ‘fiets sluipweg’ wordt dan een leuk evenement!

4 Je voelt je fijn

 

Plezier is erg belangrijk bij het fietsen. Steeds meer mensen ontdekken ook het plezier van fietsen. Want als je eenmaal jouw angsten om te leren fietsen hebt overwonnen. Dan kun jij je helemaal aan het onbezorgde gevoel overgeven dat fietsen jou schenkt. Vooral het rijden op een onverhard schelpenpad met het uitzicht op de horizon zal je dan een pure vrijheid brengen!

5 Het geeft je meer sociaal plezier

 

Als je eenmaal kunt fietsen, dan is dat prachtig! Want er zijn zoveel meer mensen die in het fietsen een nieuwe hobby hebben gevonden. Vooral in groepsverband fietsen is weer helemaal hip! Een fietstocht op een zonnige zondag zal jou hier zeker van overtuigen. Dan zijn er massa’s fietsers op de weg. Die zo niet alleen van het mooie weer genieten, maar hier en daar ook voor een lunch of snack stoppen. Ze laten zelf hun bidons bedrukken met een toepasselijk logo om zo hun groepsgevoel te versterken!

6 Je bespaart geld

 

Als je op het geld in je portemonnee moet letten, dan is niets goedkoper dan op de fiets te stappen. De auto heeft immers veel onkosten: afschrijvingen, belastingen, verzekeringen, de tankbeurten en reparaties. Ook het gebruik van het openbaar vervoer zal na verloop van tijd een gat in jouw portemonnee branden. Maar het fietsen is daarentegen volledig gratis. Afgezien natuurlijk van de aanschaf van de fiets en de sporadische onderhoudskosten!

7 Het maakt je milieuvriendelijk

 

Maak jij je ook zorgen over het milieu? Welnu, veel gaan fietsen is een perfecte stap naar een uiterst klimaatbewust gedrag. Dus laat die auto maar staan en spring op je fiets! Zo kun jij in de ware zin van het woord echt een actieve bijdrage aan een milieubewuster leven leveren. Dit allemaal zonder schadelijke emissies! Zelfs een elektrische fiets is behoorlijk milieuvriendelijk!

8 Je ontdekt de natuur

 

Duinen, velden, weiden en bossen wachten er allemaal op om per fiets ontdekt te worden! Er is veel natuur in Nederland dat jij wellicht nog niet eerder hebt gezien. Wie weet wat je daar allemaal mist! Want als je de gebruikelijke paden of vertrouwde fietsroutes verlaat, dan kom je er al snel achter dat er veel nieuwe dingen te ontdekken zijn.

9 Je ontdekt telkens weer iets nieuws

 

Je neemt jouw ogenschijnlijk vertrouwde omgeving op de fiets ineens op een geheel nieuwe manier waar. Zo kun je zelfs in de bekendste uithoeken van een stad of dorp ineens iets compleet nieuws leren kennen. De belangrijkste sleutelwoorden zijn hierbij perspectief en snelheid. Want wie te snel reist, bijvoorbeeld met de auto, mist de allermooiste stukjes van de omgeving. Plus het zicht rondom de fiets maakt ook een bijzonder blikveld mogelijk.

10 Je ontspant echt

 

Al diep ademhalend in de frisse lucht door de natuur gaan, wie vindt dat nou niet ontspannend? Fietsen lijkt in het begin misschien inspannend, maar je zult al snel aan de trapbewegingen wennen. Zo zal het fietsen ook voor jou ontspannend zijn! En ten opzichte van te gaan lopen heeft fietsen het grote voordeel dat jouw benen minder snel moe worden. Dat is naast alle andere bovengenoemde voordelen ook een fijne gedachte, of niet soms?