• Laagste prijs garantie
  • Gratis thuisbezorgd
  • Meer dan 250.000 tevreden klanten
De voordelen van elektrische voertuigen voor ouders

 

De moderne mobiliteit is een poosje terug al in de vorm van elektrisch aangedreven voertuigen gearriveerd. Wereldwijd groeit het rijden in elektrische autos (EV’s) flink aan populariteit. Maar in ons eigen vlakke land zijn de elektrische scooters en fietsen (e-bikes) nog populairder.

 

Het is vrij eenvoudig om te begrijpen waarom men zoveel van deze e-bikes en accu scooters houdt. En dit geldt niet alleen voor alle solo berijders, maar ook voor al die ouders die van dit elektrisch gemak profiteren om hun kinderen te vervoeren.

Het comfort en gemak van een e-bike

 

Dankzij de boost van deze motor kun je met bijvoorbeeld een e-bike jouw gemiddelde snelheid aangenaam verhogen in vergelijking met een conventionele fiets. Dat betekent dat je zelfs met dezelfde inspanning en extra lading met dezelfde snelheid of sneller kunt reizen dan wanneer je op een traditionele fiets rijdt.

 

Het gemak wordt daarnaast nog meer vergroot bij elektrische bakfietsen (e-cargo bikes). De extra boost van een elektrische bakfiets zorgt ervoor dat het trappen erop, zelfs met al het extra gewicht, moeiteloos aanvoelt. Het kan naast één of twee kinderen ook veel bagage vervoeren. En wordt daarom ook wel de Rolls Royce van het vervoeren van kinderen genoemd!

 

Het fietsen op een e-bike is een geweldige manier om naadloos, ongeacht je conditie, cardio-oefeningen in je dagelijkse routine te integreren. Zelfs in de trapondersteuning stand gebruik je immers nog steeds menselijke kracht om in beweging te komen!

Het gemak van een elektrische scooter of brommer

 

Deze voordelen heb je niet met een elektrische scooter of brommer, maar het gemak blijft. Zonder al te veel fysieke inspanning kun je toch behoorlijk vlot reizen. De verplichte kinderhelmen bij de brommer zorgen dan aangenaam voor de veiligheid voor je kind, terwijl je zelf jouw eigen helm op zet. De scooter brengt jullie dan vervolgens goedkoop naar bijvoorbeeld de school van jouw dreumes.

Het vermindert de impact op het milieu

 

Deze elektrische twee- en driewielers bieden de ouders niet alleen de mogelijkheid om hun kind of kinderen mee te vervoeren, maar ook de mogelijkheid om hun impact op het milieu te verminderen.

Vooral millennials zien deze voertuigen daarom als een ideale tool om op duurzamere vervoerswijzen over te stappen. Dit omdat al deze e-bikes redelijk simpel de uitdagingen van het dagelijkse school plus woon-werk verkeer kunnen overwinnen.

 

Het stelt deze ouders bovendien in staat om gezond te blijven fietsen en de auto niet te gebruiken. De meeste dagelijks gebruikers zullen hun e-bike (of vergelijkbaar voertuig) zo voor alle verplaatsingen gebruiken die ze anders in de auto zouden doen. Zoals hun kinderen van en naar school brengen, van en naar het werk gaan en boodschappen doen.

Het maakt het reizen een stuk prettiger

 

Uiteindelijk is het zo dat elektrische voertuigen, zoals e-bikes, fantastisch voor ouders van kleine kinderen zijn. Ze zijn leuk voor hen allebei, want de motoren van e-bikes maken elke reis gemakkelijk. Veel gemeenschappen zouden zelfs veiliger, schoner, gezonder en gelukkiger zijn als meer ouders e-bikes gebruiken in plaats van in auto’s te rijden.

 

 

De ouders besparen geld op benzine en ze helpen je ook nog eens om voor jezelf en de planeet te zorgen. Dit zijn voor veel ouders allemaal dingen die ineens nog een stuk belangrijker lijken als je jouw eigen gezin sticht.