• Laagste prijs garantie
  • Gratis thuisbezorgd
  • Meer dan 250.000 tevreden klanten
Wat is een fietsendrager?

 

Wat is een fietsendrager?

Een fietsendrager is een apparaat dat je fiets draagt. Je kunt dit apparaat op elk type voertuig bevestigen, zoals bussen, sedans en SUV's. Het wordt ook wel een fietsenrek genoemd. Fietsenrekken zijn een van de belangrijkste apparaten die je nodig hebt als je naar verre oorden wilt fietsen. Hiermee kun je eerst een voertuig gebruiken om naar je bestemming te rijden. Wanneer je aankomt, kun je eenvoudig je fiets van het fietsenrek losmaken en rond het parcours rijden. Als je klaar bent, kun je de fiets eenvoudig weer aan je fietsendrager bevestigen en naar huis rijden. Dit is een grote hulp, vooral als het fietsparcours dat je wilt afleggen erg ver is. Dit apparaat is ook handig om meerdere fietsen tegelijk mee te nemen. De meeste fietsenrekken kunnen maximaal drie fietsen tegelijk vervoeren. Er zijn echter ook enkele andere fietsenrekken die tot vier fietsen kunnen dragen.

Voordelen van fietsendragers

Fietsendragers zijn geweldige apparaten vanwege hun geweldige functies. Het kan op de meeste soorten voertuigen worden gemonteerd. Het is erg licht, dus het heeft niet al te veel gewicht dat je voertuig moet kunnen dragen. Je kunt dit apparaat losmaken en in je auto plaatsen, waardoor het zeer draagbaar is. Er zijn ook verschillende soorten fietsendragers die je kunt kopen. Er zijn fietsenrekken zoals de thule fietsendrager 3 fietsen die maximaal drie fietsen kan dragen. De hangende wiegstijl is geweldig voor frequente gebruikers en degenen die altijd meer dan drie fietsen meenemen. Dit type fietsendrager is namelijk ontworpen om twee tot vijf fietsen tegelijk te vervoeren. Daarom is het perfect als je vrienden meeneemt die met je mee willen fietsen op een fietsparcours. Je moet het echter goed vastzetten, omdat de fietsen  kunnen gaan slingeren. Als het niet goed is bevestigd, kunnen er kleine afwijkingen optreden op het oppervlak van de fietsen die het draagt. De platform stijl daarentegen is een fietsendrager waarmee fietsen op een oppervlak kunnen worden geplaatst wanneer een fiets wordt gestald. Dit fietsenrek kost misschien meer en weegt zwaarder dan de andere rekken, maar het zet de fietsen stevig vast. Dat geeft meer zekerheid dat de fietsen niet tegen elkaar botsen.

Zijn fietsenrekken diefstalbestendig?

Fietsenrekken zijn zeer goed beveiligd. Fietsenrekken bevatten namelijk meerdere beveiligingssystemen zoals sloten, kabels, beugels en trekhaken. Het is belangrijk om te onthouden dat niets onmogelijk is. Zelfs het sterkste beveiligingssysteem heeft lacunes die bekwame dieven kunnen omzeilen. Daarom zul je ook goed moeten nadenken waar je je auto parkeert als je een aantal fietsen achterlaat op de fietsendrager. Fietsendragers hebben geweldige beveiligingssystemen, maar het heeft toezicht nodig als niemand erover waakt. Als ze voldoende tijd en privacy krijgen, kunnen dieven je fietsendrager samen met je fietsen demonteren met gespecialiseerde apparatuur.

Ga voor Premium Fietsendragers

Koop voor extra extra veiligheid altijd een premium fietsendrager. Het kost misschien meer dan goedkopere varianten, maar het biedt betere functionaliteit en duurzaamheid. Premium fietsenrekken zijn veiliger wat betreft het op hun plaats houden van je fietsen en antidiefstal beveiligingssystemen.