• Laagste prijs garantie
  • Gratis thuisbezorgd
  • Meer dan 250.000 tevreden klanten
Hoe vind je de fiets voor jou?

Misschien is het hoog tijd voor een nieuwe fiets en valt je huidige fiets nog net niet uit elkaar. Of ben je het model en de fietsbaarheid van je huidige fiets helemaal zat. Dit is erg herkenbaar ook voor mij. Meestal blijf je lang aan een fiets hangen, terwijl deze al lang niet meer aan de verwachtingen en eisen voldoet. Vaak hebben deze fietsen geen betrouwbaar werkende fietsverlichting lamp meer of is er sprake van andere mankementen. Dan is het zonde om niet op zoek te gaan naar een goede en betere vervangende fiets. Dit artikel helpt je verder als dit je plan is, maar je nog niet zo goed weet waar je moet beginnen.

De belangrijkste eisen op een rij

Allereerst zou ik je adviseren om de belangrijkste eisen die je hebt even op een rij te zetten. Wat voor jou belangrijk is verschilt natuurlijk weer van dat wat andere mensen belangrijk achten. Hoe zwaar mag je fiets zijn? Heb je behoefte aan een fietsmand stuur of aan andere opbergmogelijkheden? Als je hier van te voren een beslissing in maakt, verkleint dat al vrij snel je opties en je zoekgebied, waardoor je minder lang hoeft te zoeken. Vraag jezelf ook af wat je nodig hebt. Moet de fiets echt uit de duurste onderdelen bestaan, of is een simpele fiets met fiets onderdelen goedkoop prima. Houd er dan ook rekening mee dan duurdere fiets onderdelen waarschijnlijk een langere levensduur hebben.

 

Vervolgens is het belangrijk om naar een goede veilige opslagplaats voor jouw fiets te kijken. Des te duurder de fiets, des te veiliger je hem natuurlijk wil neerzetten. Voor een fiets van zo’n €2000 zoek je liever een andere plaats dan een fietsenrek 4 fietsen. Zo is een schuur met slot dan een stuk aantrekkelijker. Zo komen we ook bij het volgende punt terecht: het budget. Het is belangrijk om je eisen realistisch te houden en goed af te zetten tegenover je budget. Hoeveel heb je over voor een fiets en hoelang moet deze fiets het volhouden? Wees hierin realistisch en probeer niet teveel te wijken van je budget en komt u  hier echt niet uit? Neem dan contact op met een specialist.