• Laagste prijs garantie
  • Gratis thuisbezorgd
  • Meer dan 250.000 tevreden klanten
Tips bij het kopen van een nieuwe fiets

Fietsen... wij Nederlanders zijn er maar goed in. In veel landen is het fietsen niet zo populair als bij ons. Onbegrijpelijk eigenlijk, want het is een hele gezonde manier om je te verplaatsen! Hoe heerlijk is het om in de buitenlucht ter ontspanning een rondje te fietsen, maar je kunt de fiets ook gebruiken om naar je werk te gaan, om vrienden te bezoeken of zelfs op fietsvakantie te gaan. Met de fiets gaan is niet alleen gezond voor je, het is ook nog eens veel beter voor het milieu dan wanneer je de auto zou pakken. Een goede fiets is daarbij natuurlijk van belang. Als je een fijne fiets hebt, zul je deze dan ook snel pakken. Kun je wel wat tips gebruiken om een fiets te kopen? Lees dan gauw verder.

Doel van een fiets

Wat allereerst van belang is om te weten, is dat er verschillende soorten fietsen zijn. Denk er daarom dus goed over na wat je precies met je fiets wil gaan doen. Ga je hem bijvoorbeeld gebruiken voor korte stukjes, zoals naar je werk of om een blokje te fietsen voor de lol? Of ga je de fiets ook voor andere doeleinden gebruiken, zoals boodschappen, langere tochten of wil je juist een fiets waar je heel snel op kunt of waar je mee kunt sporten of mountainbiken? Het doel wat je met je fiets hebt, is namelijk van belang voor de fiets zelf, zoals voor de versnellingen, remmen en bagagedrager. Bij

Prijs van een fiets

Verder is het ook handig om na te denken over het bedrag dat je aan de fiets wil uitgeven. Het kan een idee zijn om van tevoren een maximaal bedrag op te schrijven dat je kwijt wil zijn aan de fiets. Het is niet per se zo dat een duurdere fiets ook beter is, je betaalt ook vaak voor een bepaald merk. Kijk er dus gewoon goed naar welke onderdelen jij belangrijk vindt bij de aanschaf van een fiets. Let daarbij goed op de kwaliteit van onder meer de remmen, versnellingen, het stuur en het zadel.

De maat van de fiets

Ook de maat van de fiets is van belang. Kies voor een fiets met het juiste frame. Dat is de lengte van die buis die onder het zadel zit. Als je een fiets hebt met een te hoog frame, kun je dit gelukkig nog wel aanpassen door het zadel omlaag te zetten. Maar wanneer je een fiets koopt met de juiste hoogte, zul je merken dat je gelijk lekker zit en dat je knieën niet tegen het stuur aan zullen komen en dat je met je voeten ook met de grond kunt wanneer je nog op het zadel zit. Ideaal.

 

Vele fijne kilometers gewenst!