• Laagste prijs garantie
  • Gratis thuisbezorgd
  • Meer dan 250.000 tevreden klanten
Fijner fietsen

Vind jij een elektrische fiets ook echt iets voor de oudjes van tegenwoordig? Dan wordt het waarschijnlijk hoog tijd dat je er zelf eens een gaat proberen. Misschien zijn de fietsen bedacht om onze oudere medemens te faciliteren, zodat ze langer mobiel kunnen blijven en grotere afstanden kunnen blijven fietsen. Maar ook voor de hardwerkende moeder die een of twee kinderen dagelijks op haar fiets heeft om ze van hot naar her te brengen kan erg blij worden van een beetje trapondersteuning. Fietsen tegen de wind in gaat tenslotte een stuk makkelijker als er een klein motortje in je fiets zit dat je meehelpt om vooruit te komen. Je hoeft je er niet voor te schamen. Je hoeft je er zeker niet oud door te voelen. We hebben allemaal weleens een beetje hulp nodig. En ook al heb je het misschien niet per se nodig, dat wil nog niet zeggen dat een extra duwtje in de rug niet enorm fijn kan zijn.   

Wel op tijd opladen

Zo fijn als het is om sneller en makkelijker vooruit te komen met een accu voor elektrische fiets, zo lastig is het als je tijdens het fietsen er achter moet komen dat de accu niet voldoende is opgeladen. Je wordt tenslotte wel een beetje verwend als je elke dag wat extra steun bij het fietsen mag ervaren. Moeiteloos fietsen ga je pas echt waarderen als je ineens weer berg op moet fietsen, met die twee kinderen op je fiets erbij, zonder extra ondersteuning. Het zal zelfs voelen als een onmogelijke opgave. Eerlijk waar, niemand zal je veroordelen als je besluit om op zo’n moment af te stappen en verder te lopen met de fiets aan de hand. Dat is waarschijnlijk makkelijker en minder intensief. Dus wat er ook gebeurt, vergeet niet om regelmatig en vooral op tijd ervoor te zorgen dat je accu weer helemaal is opgeladen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Werkt je accu niet meer optimaal en is deze snel leeg? Dan is het verstandig om de fietsaccu reviseren, hierna werkt de accu weer zoals vanouds.

Succes verzekerd

Fietsen met een e-bike kan als een groot succes worden ervaren. Misschien moet je eerst over een drempel van schaamte heen, maar daarna is het niet meer weg te denken uit je leven. Maar dit succes kun je beter wel verzekeren. Elektrische fietsen zijn namelijk zeer gewild onder fietsendieven. Ze verkopen namelijk erg goed wanneer je ze kunt aanbieden tegen een lagere prijs dan in de winkel wordt gevraagd. Dus verzeker je fiets en vergeet ook niet om elke keer je accu eraf te halen. Zo wordt je fiets voor de dief een stuk minder waard.