• Laagste prijs garantie
  • Gratis thuisbezorgd
  • Meer dan 250.000 tevreden klanten
Fietsen naar kantoor

 In Nederland gaat het grootste veel mensen met de auto naar hun werk. Vooral als het weer tegenzit pakken mensen sneller de auto dan een fiets. Het weer is dan ook het meest gebruikte excuus om de auto te pakken. Toch zijn er juist meer redenen om met de fiets naar je werk te gaan. Bovendien zijn er talloze mogelijkheden om de fietsrit naar kantoor zo aangenaam mogelijk te maken.

De fiets is het ideale vervoersmiddel om files en drukte te ontwijken en de gemiddelde afstand die fietsers naar hun kantoor afleggen is zo’n 7.5 kilometer. Deze gemiddelde afstand wordt steeds langer. Mede door de toenemende populariteit van de elektrische fiets worden er langere afstanden afgelegd per fietsen. Vernieuwde snelle en comfortabele fietsroutes dragen hier ook aan bij. Gelukkig hebben gemeenten en overheden dit ook door. Er is steeds meer oog voor de fietser en door goede paden aan te leggen wordt het fietsgebruik gestimuleerd.

Waarom zouden werknemers de fiets moeten pakken?

Er zijn verschillende redenen voor werknemers om de fiets te pakken in plaats van de auto. In de ochtend is het bijvoorbeeld altijd erg druk op de weg. Het staat ook vaak vast naar steden zoals naar kantoren in Den Bosch en Groningen. Als je met de fiets gaat vermijd je files en ben je, afhankelijk van de afstand, misschien ook nog eerder op kantoor. Vanuit Amstelveen ben je bijvoorbeeld al snel met de fiets in Amsterdam. Bovendien hebben fietsers geen slechte impact op het milieu, dit in tegenstelling tot auto’s. Naast deze voordelen is het ook nog goedkoper om te fietsen, zowel in aanschaf als in onderhoud. Tot slot is de lichaamsbeweging die je krijgt door te fietsen goed voor je gezondheid en vermindert het de stress.

De voordelen voor werkgevers

Als werknemers naar kantoor fietsen levert dit ook diverse voordelen op voor de werkgever. Zo zijn er natuurlijk minder parkeerplaatsen nodig, iets wat in grote steden als Amsterdam en Rotterdam erg kostbaar kan zijn. Doordat medewerkers gezonder leven zijn zij ook gelukkiger en productiever. Een groen imago is bovendien ook niet slecht voor organisaties.

Fietsen naar kantoor levert dus veel voordelen op voor de werknemer en de werkgever. Het is daarom van belang om het gebruik van de fiets te stimuleren. Dit kunnen werkgevers bijvoorbeeld doen, door een fiets van de zaak te geven. De aanschafkosten van de fiets kunnen werkgevers bovendien vaak aftrekken van de winst.

Tip: heb je al de juiste schoenen voor kantoor? Via deze link een groot aantal schoenenwinkels.