• Laagste prijs garantie
 • Gratis thuisbezorgd
 • Meer dan 250.000 tevreden klanten
Hoe kies ik de juiste meisjesfiets?

Het bepalen van de juiste meisjesfiets

Of het nu gaat om de eerste fiets van uw kleine meid, of de fiets waarop uw iets grotere meid naar de middelbare school gaat, u wilt altijd dat u de juiste keuze maakt.

Meisjesfietsen

Het allereerste advies dat wij altijd geven is begin met het bepalen van de juiste maat. De juiste maat is belangrijk omdat een meisje op een te kleine fiets niet prettig kan fietsen omdat zij niet voldoende ruimte heeft voor bijvoorbeeld haar knieën, maar ook haar benen niet voldoende kan strekken om op een prettige manier te kunnen trappen. Is de fiets te groot, dan komen er andere problemen kijken. Wanneer iemand niet goed met haar voeten bij de grond kan, is dit slecht voor het zelfvertrouwen en nog gevaarlijk ook. Daarnaast is het lastig fietsen wanneer de trappers eigenlijk net te ver zitten voor de voeten. Ook is het leuk om voor een echt dames model te gaan. Zo wordt uw dochter een echte dame met fiets, damesschoenen, dameskleding: helemaal klaar voor de middelbare school.

Hoe bepaalt u de juiste maat meisjesfiets?

Er zijn verschillende manieren om de juiste maat te bepalen, waarbij wij de voorkeur geven aan de methode waarbij wordt gekeken naar de kledingmaat. Er wordt ook wel eens gekeken naar leeftijd, maar wij zijn van mening dat dit niet de juiste manier is omdat niet ieder kind van een bepaalde leeftijd dezelfde lengte, en dus dezelfde maat fiets, nodig heeft.

Een mooi schema waarbij u kunt bepalen wat de juiste framemaat bij welke kledingmaat is, vindt u hieronder.

Kledingmaat Wielmaat
< 98 12 Inch
104 14 Inch
110 16 Inch
116 18 Inch
122 20 Inch
128 22 Inch
134-140 24 Inch
146-152 26 Inch
158 > 28 Inch

 

De veiligheid van een meisjesfiets

Op welke punten u precies let bij de veiligheid van een meisjesfiets, is bij sommige punten afhankelijk van de leeftijd. Verder zijn er natuurlijk een aantal universele punten waar bij iedere fiets rekening mee gehouden dient te worden.

 1. Bij de echt kleine fietsen bijvoorbeeld is het aan te raden om een fiets te nemen met een bevestigingspunt voor een vlaggetje, zodat uw dochter minder snel over het hoofd gezien wordt.
 2. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen of uw kind een achteruittraprem, handremmen of beide wil. Veilig kunnen remmen is een zeer essentieel onderdeel bij het veilig kunnen fietsen.
 3. Verder is het belangrijk dat draaiende onderdelen worden afgeschermd. Kies dus bij voorkeur voor een gesloten kettingkast en een fiets met jasbeschermer.
 4. Wilt u dat uw dochter extra goed gezien wordt? Kies dan een fiets met een opvallende kleur
 5. Voor de fiets gebruikt gaat worden dient deze goed gecontroleerd te worden; zitten alle onderdelen goed vast?
 6. Om de veiligheid ook te garanderen als de fiets in gebruik is, dient regelmatig gecontroleerd te worden of alle onderdelen nog goed vast zitten, of de remmen nog goed werken en er geen essentiële onderdelen roestig worden. Verstandig is het om de fiets na 3 maanden voor een servicebeurt naar de fietsenmaker te brengen, en daarna jaarlijks ook door een fietsenmaker na te laten kijken.

 

Het bepalen van het juiste model meisjesfiets

Voor welk model u kiest is afhankelijk van het doel van de fiets. Dit is dus iets wat u zich ten eerste afvraagt: is het een fiets waarmee uw dochter in haar vrije tijd gebruikt of gaat zij de fiets echt gebruiken om mee naar school te fietsen? Wanneer uw dochter haar fiets gebruikt om recreatief mee te fietsen in haar vrije tijd, is het over het algemeen bijvoorbeeld minder belangrijk. Wordt de fiets daarentegen gebruikt om mee naar school te fietsen, dan is het op de basisschool belangrijk dat werkjes en de gymtas veilig meegenomen kunnen worden. Op de middelbare school worden tegenwoordig veel transportfietsen gebruikt. Deze hebben een stevige bagagedrager en een handige voordrager waar eventueel een mand of krat op gemonteerd kan worden.

Verder is bij het model natuurlijk belangrijk wat uw dochter mooi vindt. Is uw dochtertje gek van poppen en roze, dan kiest u voor een echte meisjesfiets met veel roze en schattige versieringen. Is uw dochter daarentegen meer van het bomen klimmen en stoeien, dan past een stoerder model bij haar. Houdt bij het bepalen van het model dat u kiest dus altijd het karakter en de kleuren die uw dochter mooi vindt in uw hoofd. Daarnaast houdt u natuurlijk rekening met haar leeftijd; het uiterlijk van de fiets moet ook daar bij passen.

Populaire meisjesfietsen


 • Voor de kleine meiden is de Popal Little Miss een absolute favoriet. Deze meisjesfiets, die er in de maten 12 inch, 14 inch, 16 inch en 18 inch is, is leverbaar in de kleuren roze, paars en wit. Super leuk aan deze fiets is het poppenzitje achterop. In dit speciale zitje kan de pop meegenomen worden naar school of op avontuur. Daarnaast zijn de stuurslingers in bijpassende kleur oogverblindend, de toeter op het stuur hartstikke leuk en het mandje op het stuur praktisch en aantrekkelijk om te zien. De Little Miss voor kleine dames wordt in iedere maat met zijwieltjes in bijpassende kleur geleverd. Daarnaast zijn zowel het stuur als het zadel verstelbaar in hoogte, waardoor de fiets lange tijd mee kan.

 

 • Voor de wat stoerdere kleine meiden is er de Popal Cooper. Ook deze mooie meisjesfiets is leverbaar in de maten 12 inch, 14 inch, 16 inch en 18 inch. De Popal Cooper is een mini transportfiets, met een leuke bagagedrager en aantrekkelijk voorrek. Deze leuke meisjesfiets is er in de kleuren roze, turquoise en wit en wordt altijd geleverd met bijpassende zijwieltjes. Ook van de Popal Cooper zijn het bruine stuur en bruine zadel in hoogte verstelbaar. Daarnaast wordt de fiets geleverd met reflector voor, achter en in het wiel, lichte banden en een handige bel. Op de Popal Cooper zal ieder meisje trots naast haar moeder willen fietsen.

Popal Cooper

 • Voor de grotere meiden geldt dat de omafiets zeer populair is. De omafiets is er in iedere maat tussen de 12 inch en 28 inch. Overigens is de omafiets ook onder de kleintjes populair. Echter, grotere meiden kiezen nog vaker voor een omafiets. Vanaf 18 inch wordt de omafiets zonder zijwieltjes geleverd. In de meisjesmaten 18 inch tot en met 26 inch is de omafiets, afhankelijk van de maat, in een breed kleurenscala leverbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rood, zwart, wit, roze en blauw. De omafiets heeft, zoals u mag verwachten, het tijdloze model met twee buizen en als kettingkast en jasbeschermer een lakdoek. Het beste kunt u per maat bekijken welke kleuren en opties er beschikbaar zijn. Eén ding is zeker: is uw dochter gek van omafietsen, dan vindt u bij FietsenExpert.NL dé omafiets.