• Laagste prijs garantie
  • Gratis thuisbezorgd
  • Meer dan 250.000 tevreden klanten
Houten loopfiets voor meisjes

Wat is een loopfiets?

Een loopfiets is een tweewieler die als het ware tussen een fiets en een step in zit. De loopfiets is voorzien van een stuur en zadel, maar mist trappers. Door met de voeten over de grond te stappen kan men zich op een loopfiets voortbewegen. Voor de eerste echte fiets werd gemaakt, bestond de loopfiets al. De loopfiets is dus de voorloper van de fiets zodat wij die nu kennen. Waar de loopfiets vroeger dus werd gebruikt als vervoersmiddel, wordt de loopfiets tegenwoordig voornamelijk gebruikt door jonge kinderen die nog te jong of te klein zijn voor een echte fiets met trappers.

Meisje op houten loopfiets

Wat zijn de voordelen van een loopfiets?

Wat is er nu het voordeel van om uw zoon of dochter eerst een loopfiets te geven en daarna pas een gewone fiets?

  1. Ten eerste: het plezier! Veel kinderen hebben het enorm naar hun zin op de loopfiets;
  2. Een loopfiets wordt vaak gegeven op het moment dat het kind nog te klein is of nog niet genoeg kracht heeft in de benen voor een gewone fiets;
  3. Het kind kan zijn/haar evenwicht alvast oefenen;
  4. Het kind kan aan zijn/haar zelfvertrouwen werken;
  5. Het kind kan oefenen met sturen;
  6. Het kind oefent zijn/haar motoriek en ruimtelijk inzicht.

Verschillende soorten loopfietsen

Loopfietsen zijn er in verschillende uitvoeringen, met vaste en verstelbare zadels en gemaakt van verschillende materialen. Zo zijn er houten, maar ook metalen loopfietsen te bestellen.

Loopfietsen met massieve of rubberen bandjes zijn geschikt om binnen of in de tuin mee te ‘fietsen’ terwijl loopfietsen met luchtbanden ook echt op straat gebruikt kunnen worden. Dit komt omdat luchtbanden zorgen voor een veel grotere demping en zorgen voor veel meer grip.

Wanneer u kiest voor een loopfiets met verstelbaar zadel en stuur, kan de loopfiets nog met uw kind mee groeien.

Er zijn loopfietsen met en zonder rem te verkrijgen. De rem is ten alle tijden een handrem en dit is vooral handig wanneer uw kind ook echt vaart gaat maken. Ook kan uw kind dan alvast oefenen met het remmen voor als hij of zij over gaat naar een echte fiets.

Naast verschillen in materiaalgebruik en wel of geen rem, zijn er ook loopfietsen met en zonder voetenplankje beschikbaar. Vooral wanneer uw kind meer vaart maakt, kan het fijn zijn om een voetenplankje te hebben. Uw kind kan zijn of haar voeten hier dan namelijk op zetten.

Het laatste verschil dat we kunnen onderscheiden, is wel of geen standaard. Wanneer de fiets een standaard heeft kan deze neergezet worden, terwijl een loopfiets zonder standaard neergelegd moet worden.

Houten loopfietsen voor meisjes

Het voordeel van houten loopfietsen ten opzichte van loopfietsen met een metalen frame is de uitstraling. Hout staat voor luxe, degelijkheid en kan natuurlijk niet roesten. Houten loopfietsen hebben geen handrem, er wordt met de voeten geremd.

Tegenwoordig worden er de leukste houten loopfietsen gemaakt speciaal voor meisjes. Bij FietsenExpert.NL vindt u een scala aan schattige, houten loopfietsen speciaal voor meisjes van het merk Volare. Bij het maken van deze loopfietsen is rekening gehouden van de wensen van de meeste kleine meisjes. De misschien niet zo verrassende uitkomst is voornamelijk roze, roze en nog eens roze. Zo is er een houten loopfiets voor meisjes met vlinders op het frame, is er een houten loopfiets van Minnie Mouse en is er een echte prinsessen loopfiets.

 Houten loopfiets vlinders Houten loopfiets prinses Houten loopfiets Minnie