• Laagste prijs garantie
 • Gratis thuisbezorgd
 • Meer dan 250.000 tevreden klanten
Fietsvakantie met kinderen: Vijf tips

Dat Nederland een fietsland is hoeven we niet meer uit te leggen. Een goede infrastructuur met veilige fietspaden in combinatie met onze rechte wegen zorgt ervoor dat fietsen ook een prima activiteit is om met de kinderen te ondernemen. Maar fietsen kan niet alleen in de eigen omgeving, op fietsvakantie met kinderen gaat ook prima. Natuurlijk zijn er wel een aantal vereisten om een fietsvakantie met kinderen goed te laten verlopen.

 

Vijf tips

 

 1. Ten eerste zorg je ervoor dat jouw kind een goede kinderfiets heeft. Je wilt immers dat jouw zoon of dochter zich gemakkelijk en veilig kan verplaatsen. Naast alleen een fiets kan natuurlijk ook een fietshelm worden aangeschaft voor extra veiligheid.
   
 2. Het is een goed plan om de kinderen te betrekken bij de vakantieplannen. Houdt bij het uitzoeken van de bestemming rekening met je kind en zorg ervoor dat deze kindvriendelijk is. Vertel je kind over de bestemming en laat hem/haar bijvoorbeeld wat van de accommodatie zien. Dit zorgt ervoor dat het kind zichzelf meer gaat verheugen op de vakantie en het fietsen niet als een belemmering zal zien.

   
 3. Met de kinderen op fietsvakantie houdt in dat er regelmatig gepauzeerd moet worden. Deze eet/drink/plaspauzes zijn heel belangrijk. Je wilt immers niet met een kind met honger, dorst of een volle blaas. Zoek van tevoren strategische stopplaatsen op en houd je hier ook aan.

   
 4. Zeker op een actieve fietsvakantie is het belangrijk om, ondanks dat het vakantie is, het normale ritme aan te houden. Zorg er dus voor dat jouw kind op tijd naar bed gaat en rond de normale tijd ook weer opstaat. Houd je je hieraan, dan zal je zien dat je zoon of dochter vrolijk, energiek en blij blijft gedurende de vakantie.

   
 5. Ten slotte: heb geduld! Kinderen fietsen minder snel, willen eerder weer stoppen en zullen af en toe verveeld raken of klierig worden. Om de sfeer goed te houden kun je spelletjes voor onderweg bedenken. Denk hierbij aan tel- en zoekspelletjes en het zingen van liedjes.