• Laagste prijs garantie
  • Gratis thuisbezorgd
  • Meer dan 250.000 tevreden klanten
Wat is belangrijk bij de aanschaf van een elektrische driewieler?

De Smart en elektrische apparaten zijn niet meer weg te denken. Je hebt elektrische gordijnen, automatische stofzuigers, smart verlichting, maar ook de elektrische fiets. De elektrische fiets maakt een opmars en is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De elektrische fiets biedt een uitkomst wanneer iemand niet meer in staat is om zonder trapondersteuning te fietsen, maar ook bijvoorbeeld scholieren die ver naar school moeten fietsen gebruiken steeds vaker een elektrische fiets.

Voordelen elektrische driewieler


Wanneer het fietsen ondanks de elektrische ondersteuning lastig wordt, bijvoorbeeld omdat de balans minder wordt, kan ervoor gekozen worden om de overstap te maken naar een elektrische driewieler. Voordelen hiervan zijn:

  • Het derde wiel zorgt voor extra balans
  • Een driewieler blijft ook als u stilstaat rechtop staan
  • Het op- en afstappen is gemakkelijker dan op een tweewiel fiets
  • De trapondersteuning zorgt ervoor dat u goed vooruit komt
  • Driewielers hebben over het algemeen een handig voorop of achterop veel plek om bagage mee te nemen

Maar elektrische driewielers worden niet enkel gebruikt door mensen met evenwichtsproblemen. De elektrische driewieler wordt ook steeds vaker gebruikt door moeders om de kinderen in te vervoeren.

 

Tips voor de aanschaf van een elektrische driewieler


Een elektrische driewieler kan prijzig zijn in aanschaf. Het is dan ook belangrijk om de juiste driewieler uit te zoeken. Bij de aanschaf dient u rekening te houden met de volgende punten:
 

  1. Er zijn diverse accu’s op de markt. Het verschil zit hem voornamelijk in het vermogen dat de accu levert en de afstand die u kunt afleggen tussen twee keer opladen in. Houd er rekening mee dat u meer trapondersteuning kunt verwachten naarmate het vermogen groter wordt. Het maximale vermogen is overigens 250 Watt.  Wanneer u in overweging neemt welke afstand u wilt kunnen afleggen, is het handig om rekening te houden met zowel de afstand als de mogelijkheden die u heeft om de accu op te laden. Naast de accuduur zit er ook een verschil in de snelheid die dankzij de ondersteuning behaald kan worden. Grofweg is er het onderscheid tussen tot 25 kilometer per uur en boven de 25 kilometer per uur.
  2. Driewielers zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo is er de klassieke driewieler met een bagagebak achterop. Maar er zijn ook bakfietsen met drie wielen. De driewieler met de bagegebak achterop wordt voornamelijk gebruikt voor fietsritten en boodschappen, terwijl een bakfiets veel wordt gebruikt voor het vervoeren van kinderen.
  3.  Een driewieler neemt beduidend meer ruimte in beslag dan een "normale" fiets. Zorg er dus voor dat u de ruimte heeft om de driewieler op te bergen.

 

(Elektrische) driewielers bij FietsenExpert.NL

Op deze pagina vindt u alle driewielers die FietsenExpert.NL momenteel aanbiedt. Daarnaast zullen wij twee elektrische driewielers uitlichten.

Elektrische Senioren Driewieler Grijs 24

Elektrische Senioren Driewieler Grijs 24

Laat u door de naam van deze fiets niet misleiden, ook niet-senioren mogen op deze fiets fietsen. Deze driewieler beschikt over een 250W accu die zorgt voor een optimale voorwiel aandrijving. Het frame van deze elektrische driewieler is gemaakt van aluminium en de accu is uitneembaar. Achterop heeft de driewieler een handige mand waarin bagage en boodschappen gemakkelijk meegenomen worden. Zowel het stuur als het zadel zijn verstelbaar in hoogte, terwijl de fiets ook nog eens over 6 Shimano versnellingen beschikt. Bij elkaar heeft u aan de Elektrische Senioren Driewieler Grijs 24 inch een zeer degelijke, goed aangedreven elektrische driewieler die u nog veel fietsplezier kan bezorgen.

Cab Paris Elektrisch Zwart Hout 24

Cab Paris Elektrisch Zwart Hout 24

 

De Cab Paris Elektrisch Zwart Hout 24 is een 24 inch elektrische bakfiets met drie wielen. De fiets staat voor gemak, comfort en uitstraling. Deze bakfiets wordt veel gebruik in gezinnen, bijvoorbeeld om de kinderen in te vervoeren of om de boodschappen mee te doen. Omdat een normale bakfiets vrij zwaar fietst, is deze elektrische bakfiets een schot in de roos. De bakfiets heeft een fraaie, houten bak met riemen voorop die voldoende ruimte biedt voor twee kinderen. De standaard van deze bakfiets zit onder de bak, achter het voorwiel. Om het fietsen nog gemakkelijker te maken, heeft de fiets naar een 250W accu ook nog eens 7 versnellingen. Verder wordt deze elektrische bakfiets altijd geleverd met draadloze LED verlichting voor en achter en met bel en stevige bagagedrager.

Tips voor het gebruik van een elektrische driewieler

Gaat u voor het eerst een (elektrische) driewieler aanschaffen? Bekijk dan onderstaand filmpje voor opstaptrucs!