• Laagste prijs garantie
  • Gratis thuisbezorgd
  • Meer dan 250.000 tevreden klanten
Het is lente - tijd om fit te worden met fietsen

 

Pluk ook het lenteseizoen en start met fietsen! Al die verschillende veranderingen tonen nog maar het begin van wat de lente tot een geweldige tijd van het jaar maakt om op je fiets te stappen.

Ideaal om van het buitenleven te genieten

 

Het is nu niet meer te koud of al te warm, maar precies goed. Het frisse lenteweer is daardoor ideaal om op de fiets van het buitenleven te genieten. En over die extra zonneschijn gesproken: fietsen helpt ook perfect om de vitamine D opslag van jouw lichaam aan te vullen. Volgens de wetenschap bevordert vitamine D de opname van calcium door het lichaam. Iets wat essentieel voor het behoud van gezonde tanden en botten is. Diezelfde calcium is trouwens ook behoorlijk belangrijk voor de zenuwcellen, waaronder de hersenen.

Perfect om weer in vorm te komen

 

De lente is voor velen het perfecte moment om na de winter weer in vorm te komen. En als jij daarbij de hoeveelheid en intensiteit van je trainingen op de fiets langzaam verhoogt, dan ben je tegen de zomer zeker weer terug in jouw oude vorm. Door veelvuldig te fietsen versterk jij jouw spieren in je rug, buik, bovenbenen plus billen. En zo verbeter jij daardoor ook jouw algemene houding.

 

Een Britse studie uit 2017 wees uit dat regelmatig fietsen, zoals bij het woon-werkverkeer, met een verbeterd cardiovasculair functioneren geassocieerd wordt met een lager risico op hart- en vaatziekten. Dezelfde studie gaf ook aan dat degenen die vaak fietsen of het in hun fysieke activiteiten opnemen, doorgaans fitter zijn dan de mensen die andere fysieke activiteiten doen.

Subliem als een groepsactiviteit

 

Fietsen is daarnaast een perfecte groepsactiviteit. Na een grauwe en koude herfst en winter is het nu immers eindelijk weer mogelijk om al je vrienden buitenshuis te ontmoeten! Met een fietsrouteplanner stel je in een mum van tijd de perfecte fietsroute samen en deel je deze met anderen. Roep een paar vrienden of collega’s bij elkaar en breng als een hechte groep een aantal sportieve uurtjes op het fietszadel door.

 

Je kunt als ondernemer of werkgever dit perfect combineren door hiervoor leuke Pinkcube relatiegeschenken uit te kiezen die dit fietsen aanmoedigen. Denk bijvoorbeeld aan het verstrekken van bedrukte bidons of fietskoeltasjes met je logo erop.

Top voor je humeur en sociale contacten

 

Door regelmatig te fietsen, wordt je minder snel ziek. Bovendien breng je meer tijd in de frisse lucht door, wat automatisch je humeur verbetert! En of je nu met een groep collega’s fietst of van een wielerclub lid bent, er zijn op deze wijze genoeg mogelijkheden om met anderen in contact te komen terwijl je optimaal van het outdoor leven geniet.

Ongeëvenaard als vervoermiddel

 

Naast alle fysieke en mentale gezondheidsvoordelen van het fietsen, is de fiets uiteraard ook een duurzaam en milieuvriendelijk vervoermiddel. Door ervoor te kiezen om in plaats van autorijden te gaan fietsen, kun jij zo jouw ecologische voetafdruk verkleinen. Om op deze wijze jouw persoonlijke steentje bij te dragen aan het beschermen van onze planeet. Dit fietsen in het voorjaar is zo dus niet alleen een leuke en uiterst gezonde bezigheid, maar ook een verantwoorde keuze voor wie om het milieu geeft!