• Laagste prijs garantie
  • Gratis thuisbezorgd
  • Meer dan 250.000 tevreden klanten
5 dingen waar je op moet letten bij het kopen van een fiets

 

Als je op zoek bent naar een nieuwe fiets, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten voordat je een beslissing neemt. Hieronder vind je enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden als je bij Fietsenwinkel Den Bosch een fiets wilt aanschaffen. Lees verder voor meer informatie!

Soort fiets

Ten eerste moet je bepalen waarvoor je de fiets gaat gebruiken. Neem een kijkje op de site van Profibike. Je kunt daar inspiratie op doen over een mogelijke fiets die bij jou past. Daarnaast moet je nagaan of je een fiets dagelijks zal gebruiken om naar het werk te gaan, of ga je ermee op pad in de natuur? Een stadsfiets is geschikt voor korte afstanden en dagelijks gebruik. Een hybride fiets is beter voor langere afstanden en ruiger terrein. Een racefiets is bedoeld voor snelheid en lange afstanden op de weg, terwijl een mountainbike is ontworpen voor off-road rijden.

De juiste maat

Vervolgens is het belangrijk om de juiste maat fiets te kiezen. Een te grote of te kleine fiets kan leiden tot ongemak en zelfs blessures. Het is het beste om een fiets te testen voordat je hem koopt om te zien of hij comfortabel is en de juiste maat heeft.

Materiaal

Daarnaast moet je ook nog eens rekening houden met het materiaal waarvan de fiets is gemaakt. Fietsen kunnen gemaakt zijn van staal, aluminium, carbon of titanium. Staal is duurzaam en betaalbaar, maar zwaarder dan andere materialen. Aluminium is licht en sterk, terwijl carbon en titanium het lichtst en duurzaamst zijn, maar ook duurder.

Onderdelen

Verder moet je kijken naar de onderdelen van de fiets. Een goede fiets heeft hoogwaardige onderdelen zoals remmen, versnellingen, wielen en banden. Kies voor onderdelen die passen bij het doel van de fiets. Als je bijvoorbeeld een mountainbike koopt, heb je stevige banden en een goede vering nodig.

Comfort

Nog een ander aspect waar je op moet letten, is het comfort van de fiets. Ga niet voor een fiets, omdat deze het duurste is of het beste materiaal heeft, maar kies voor een fiets waar jij lang en comfortabel op kunt fietsen. Kies een fiets met een comfortabel zadel en handvatten. Je zou eventueel ook nog extra vering op een fiets kunnen zetten waardoor de fiets schokken beter opvangt. Een lichtere fiets kan ook fijner zijn als je langere stukken moet fietsen. Je hebt dan namelijk minder weerstand waardoor je minder snel vermoeid raakt.