• Laagste prijs garantie
  • Gratis thuisbezorgd
  • Meer dan 250.000 tevreden klanten
Het is herfst! Hoe zorg je dat het huis schoon blijft

 

Wanneer de dagen korter beginnen te worden en je gedachten uitgaan naar bij de kachel zitten, in plaats van rond de bbq buiten te hangen, dan is het de hoogste tijd om in een goede herfst schoonmaak te investeren. Jazeker, we kennen allemaal wel de lenteschoonmaak. Maar de schoonmaakexperts raden je aan om jouw huis twee keer per jaar grondig schoon te maken.

 

Naast het schoonmaken van de dakgoten en het aanharken van gevallen bladeren vraagt de herfst ook om een grondige schoonmaakbeurt binnen. Je brengt immers veel meer tijd binnenshuis door als het weer kouder wordt. En hoe meer je eraan doet om jouw interieur prettig schoon te maken, hoe aangenamer het zal zijn om je hier aangenaam in te nestelen.

Maak je entree in orde

 

Het is een heerlijk gevoel als je vanuit het kille weer je warme en uitnodigende huis binnenkomt. Maar dat betekent ook zwaardere jassen en meer kans op modderige vloeren. Plaats daarom een schoonloopmat op maat in je entree om vieze schoenen af te vegen. Zodat al dit vuil niet verder jouw woning in komt.

 

En denk daarnaast aan een schoenenrek met een ingebouwd zitgedeelte. Om zo als een aangewezen plek te dienen om deze schoenen uit te doen en op te bergen. Zorg er bovendien voor dat je kapstok de uitdaging van al die extra zware jassen aankan, die hieraan op worden gehangen. Plus dat je natte paraplu’s een goede plekje hebben, waar het regenwater niet op de vloer druppelt.

Diepreinig de tapijten

 

De tapijten in jouw huis isoleren en houden de kamers warm en gezellig. Maar vooral in de vochtige herfst- en wintermaanden kan het vuil van buiten onopgemerkt jouw huis binnensluipen. Dus is het aan te raden om een dieptereiniging van al deze vloerbedekking te doen.

 

Want door jouw tapijten en vloerkleden grondig te reinigen, blijft hun conditie behouden. Dit gebeurd door het fijne vuil en de grotere vuildeeltjes helemaal van de bodem te verwijderen. Waardoor ze er weer als nieuw uitzien en fris ruiken.

Pak die herfst schoonmaak checklist

 

De herfst is het perfecte moment om jouw schoonmaak checklist aan te pakken. Waaronder de schoonmaakklusjes die met de oven, magnetron, vinyl en stenen vloeren, gordijnen en jaloezieën te maken hebben. We zijn ons natuurlijk allemaal bewust van de grote voorjaarsschoonmaak, maar als we in de herfst ook goed opruimen dan kunnen we ons beter op de kerstdrukte concentreren. Dit geldt vooral voor de keuken.

 

Doe vooral wat vaker kleinere huishoudklusjes

 

Vraag jij je verder af welke huishoudelijke taken je in de herfst moet aanpakken? In plaats van jezelf te overweldigen, kies je elke week een kamer in je woning uit. En doe je de kleinere klusjes in die kamer.

 

Begin bijvoorbeeld met het sorteren van je lades of kledingkasten. Zoek uit wat je niet meer nodig hebt. Maak een stapel om te doneren of probeer, als je dat wenst, deze items online te verkopen. Herschik je interieur, veeg het stof van de boekenplanken af en zorg ervoor dat jouw spiegels en glimmende voorwerpen weer sprankelen.

 

Ja, we weten het wel. Dat als het op het herfstseizoen aankomt, een herfst schoonmaak misschien niet het eerste is waar je aan wilt denken. Maar het is een ideale tijd om nu de dingen schoon te maken die we vaak over het hoofd zien. Plus het is een uiterst eenvoudige manier om je huis even te resetten voor de winter die erna komt. Zo zal je lekker knus en schoon deze winter doorkomen!