• Laagste prijs garantie
  • Gratis thuisbezorgd
  • Keurmerk: Q-Shop (cijfer 8.1)
  • Meer dan 250.000 tevreden klanten
Welke soorten fittingen zijn er en hoe weet je welke je moet hebben

 

Welke soorten fittingen zijn er en hoe weet je welke je moet hebben

Elke lamp gaat op een gegeven moment op waarbij je de lamp zelf alleen moet vervangen. In principe is het plaatsen van die lamp niet moeilijk. Maar hoe weet je welke lamp je moet hebben van alle soorten die er zijn? Wij hopen je tips te geven om dit in het vervolg makkelijker te kunnen doen.

Kijk naar het uiterlijk ervan

Het eerst wat je moet doen en wat ook meteen het makkelijkst is, is simpelweg kijken welke fitting ziet er qua uiterlijk hetzelfde uit? Je hebt namelijk verschillende soorten die er anders uitzien qua uiterlijk. Je kunt dus makkelijk onderscheiden door gewoon naar de buitenkant te kijken. Dit betekent niet meteen dat je die kan kopen en dat die goed is maar zo kun je het best beginnen.

Welke soorten fittingen zijn er?

Er zijn in principe maar drie soorten fittingen. Een grote fitting, een kleine fitting en een fitting voor spotjes. Nou kan je van tevoren al weten of je te maken hebt met een spotje of niet. In het geval van een spotje weet je ook meteen dat je die moet hebben. Dan heb je nog een grote en een kleine fitting. 

De grote fitting wordt E27 genoemd, de kleine fitting een E14 en de spotjes fitting wordt aangeduid als GU10. Je ziet dus meteen het verschil in deze allemaal. Sla dit artikel op of schrijf het ergens op dan weet je meteen welke wat is.

Hoe weet ik welke ik nodig heb?

Het is eigenlijk niet eens zo moeilijk. Het lijkt veel moeilijker omdat je rare cijfers ziet. Zodra je weet wat die cijfers betekenen dan ga je het al meer begrijpen. Je kijkt in je oude lamp of in de fitting van de lamp zelf welke cijfers er staan. Aan de hand daarvan kan je kijken welke overeenkomt met de cijfers die wij eerder genoemd hebben. 

 

Wil je de nieuwe fitting online kopen? Ook dan kun je makkelijk eerst kijken welke fitting je nodig hebt om zo de juiste te bestellen.